Kapel van Coelhorst open op Open Monumentendag

Dit bijzondere monument, een mausoleum, is op zaterdag 8 en zondag 9 september 2023 tussen 10.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u van alles over de historie van de Kapel te vertellen.

Van harte welkom!

Veel bezoekers op Monumentendag | Monumentendag, kapel van coelhorst

Het afgelopen weekend was het Open Monumentendag in Nederland. Ook de Kapel van Coelhorst, dat eigenlijk een mausoleum is, kom bezichtigd worden.

De heer Bos, beheerder van de begraafplaats aan de Coelhorsterweg, was twee dagen paraat om de bezoekers uitleg te geven over de geschiedenis van de kapel als katholieke bidkapel, als kerk van de Hervormde gemeente tot mausoleum van de familiesĀ van Tuijll van Serooskerken enĀ Beelaerts van Blokland.

Uiteindelijk kwamen er ruim 250 bezoekers de kapel bewonderen.

Kapel van Coelhorst op Open Monumentendag weer open

Zoals ieder jaar kunt u diverse bijzondere monumenten op de de Open Monumentendag bezichtigen. Zo ook de Kapel van Coelhorst.

Dit bijzondere monument, een mausoleum, is op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 tussen 10.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen. Er zijn vrijwilligers aanwezig om u van alles over de historie van de Kapel te vertellen.

Van harte welkom!