Kapel van Coelhorst open op Open Monumentendag 2019 | Coelhorst

Als u door Coelhorst wandelt of fietst wordt uw blik ongetwijfeld getrokken door de Kapel. Vanaf het midden van de 14-de eeuw staat zij daar al als baken in het landschap en hoedster van de begraafplaats. Sinds de restauratie in 2002/2003 straalt zij in haar bescheidenheid een grote rust uit.

De Stichting Kapel van Coelhorst is verantwoordelijk voor onderhoud en instandhouding. Het bestuur van  deze Stichting is een afspiegeling van de Hooglandse samenleving.

Onlangs heeft het bestuur de staat van onderhoud weer beoordeeld. Het ziet er goed uit, maar er moet wel gereserveerd worden voor regelmatig onderhoud.

Komt u weer eens langs de Kapel? En wordt u weer getroffen door dit bijzondere monument?

Kom langs op Open Monumentendag, zaterdag én zondag 14 en 15 september om eens binnen te kijken. En luister naar de deskundige toelichting door Arie Bos. En wellicht wilt u ook bijdragen aan het onderhoud: NL90 RABO 0123 0898 83 t.n.v. Stichting Kapel van Coelhorst.